середа, 11 березня 2020 р.


Практичне заняття для педагогів «Хочеш змін у майбутньому – стань зміною сьогодні»

Сучасне суспільство знаходиться в постійному пошуку.  Потрібно самому брати відповідальність за виховання себе. Якщо ви хочете бути щасливим і жити в гармонії з собою, не шукайте на карті місця, де вам буде затишно, а почніть будувати свій корабель. Станьте капітаном свого життя тут і зараз, та прямуйте за мрією з розумом. Пізнавайте себе, розвивайте свої сильні сторони, і пам'ятайте: та користь, яку ми приносимо іншим, — і є наше справжнє призначення.
10 березня в ЗДО № 37 «Пізнайко» відбулося практичне заняття для педагогів з використанням методів арт-терапії «Хочеш змін у майбутньому –  стань зміною сьогодні», яке підготовила та провела практичний психолог закладу Позняк Тетяна Анатоліївна. Метою заняття було сприяння особистісному та професійному зростанню педагогів. Виконання педагогами різноманітних вправ та арт-технік дозволило підвищити рівень самооцінки та самоцінності, визначити свою силу та призначення, знизити  психоемоційне напруження та  зміцнити психологічне здоров’я, розвинути зібраність, концентрацію та творчі здібності.



Ознайомлення педагогів з техніками дудлінг та зентангл



Вправа «Квітковий луг: мандалотерапія в техніках дудлінг та зентангл»


Арт-вправа «Клубки»


Вправа «Самопрезентація»


Звільнення від обмежень та розширення своїх можливостей


Підказки від мешканців Лабіринту


Подорож до Лабіринту


Арт-вправа «Негатив у позитив»







  Дослідження свідчать, що останнім часом значно збільшилася кількість дітей дошкільного віку з підвищеною тривожністю. Однією з основних пр...