середу, 26 січня 2022 р.

 Керуємо емоціями - даруємо позитив!

Емоції супроводжують будь яку активність людини. Вони один із головних механізмів внутрішньої регуляції психічної діяльності й поведінки людини, спрямований задовольнити її  актуальні потреби. 

Людина, яка вміє керувати своїми емоціями та розпізнавати почуття інших, впевнена у власних силах, зберігає спокій під час проблемних  ситуацій і ефективно комунікує з оточенням. Саме здатність розпізнавати та розуміти власні емоції, наміри, мотивацію та бажання й почуття інших називають  - емоційним інтелектом.

Сьогодні для педагогічних працівників нашого дитячого садка практичний психолог Позняк Тетяна Анатоліївна провела практичне заняття з елементами тренінгу "Керуємо емоціями - даруємо позитив!"

Тематична руханка, гра та інтерактивні вправи допомогли педагогам зняти психоемоційне напруження, розкрити суть понять «емоції» та «емоційний інтелект», сформувати ставлення до емоцій та почуттів як до життєвих цінностей, пропрацювати навички самопізнання та саморегуляції, створити кейс  методів і прийомів, які стимулюють появу позитивних емоційних станів у дітей













 





  Дослідження свідчать, що останнім часом значно збільшилася кількість дітей дошкільного віку з підвищеною тривожністю. Однією з основних пр...