вівторок, 20 березня 2018 р.

«Безмежний світ гри з LEGO»


Згідно плану заходів щодо забезпечення реалізації проекту «Сприяння освіті» the LEGO Foundation в освітній процес закладів дошкільної освіти 16.03.2018 року відбувся супроводжувальний візит тренеру проекту О. Черевичної в ЗДО №37 «Пізнайко».
До перегляду тренеру проекту були запропоновані різні види організованої діяльності з дітьми з використанням конструктору LEGO, а саме: сюжетно-рольова гра «Зоопарк», заняття з ознайомлення з природою на тему: «Пори року», сюжетне заняття «Подорож лабіринтами казки «Колобок»» та самостійна гра, на яких діти добре показали свої вміння та конструкторські здібності, а вихователі – знання методики «Шість цеглинок» та програми «Безмежний світ гри з LEGO».
Також під час візиту були обговорені труднощі, які виникають в роботі за даними методиками. З педагогами закладу було проведено дослідження особливостей професійної підготовки педагогів до впровадження підходу «Навчання через гру». Дослідження відбувається в рамках співпраці ЗОІППО та the LEGO Foundation.
Такі зустрічі дають змогу вийти за межі закритих приміщень, обмінятися ідеями, почерпнути досвід та натхнення.


    
      













  Дослідження свідчать, що останнім часом значно збільшилася кількість дітей дошкільного віку з підвищеною тривожністю. Однією з основних пр...