пʼятниця, 5 травня 2017 р.

Тренінг «Ефективні методи спілкування з малими дітьми»



Те, як дорослі спілкуються з дітьми, має значний вплив на сприйняття дитиною себе у цьому світі. Наша дбайлива розмова і ставлення до дитини з повагою показує, що дитина є важливою особою,  спілкування з якою варте  часу і уваги.
Саме тому, 3 травня в ДНЗ №37 практичний психолог Позняк Т.А. провела міні-тренінг з педагогами «Особливості спілкування з малими дітьми».
Педагоги спробували та відпрацювали на практиці відповідні типи спілкування, ефективні техніки слухання, навчились сприяти розвитку позитивної самооцінки дітей через спілкування.
Після тренінгу вихователь-методист Назарук Л.М. та практичний психолог Позняк Т.А. провели з педагогами «Коло обговорень» за методикою «Ранкові зустрічі». У спілкуванні та на практиці були здолані всі труднощі, які виникли у педагогів під час першого етапу впровадження методики.
Після завершення цих двох практикумів, педагоги отримали не тільки роздаткові матеріали з практичними рекомендаціями, але й букет позитиву та оптимізму для впевненого руху на шляху підкорення нових вершин професійної майстерності.   







  Дослідження свідчать, що останнім часом значно збільшилася кількість дітей дошкільного віку з підвищеною тривожністю. Однією з основних пр...