пʼятниця, 25 листопада 2016 р.

Творчий конкурс «Наша мова солов’їна»



Творчий конкурс
«Наша мова солов’їна»



Не цурайтесь, люди, мови,
Не цурайтесь роду...
Як зачахне рідне слово, —
Не буде народу.
Любов до рідної мови починається ще з колиски, з маминої пісні. Бо в ній – материнська любов і ласка, світ добра, краси і справедливості. Наш народ багатий на народні ігри зі співаночками, на вірші, загадки, скоромовки, смішинки, на танці та пісні.


23 листопада в нашому садочку пройшов творчий конкурс  «Наша мова солов’їна». Бо саме в листопаді вся наша країна святкує День Мови.  Сьогодні це так важливо, щоб підняти престиж мови, щоб зазвучала вона на повний голос серед мов світу, бо ж ми не ОКРАЇНА, а УКРАЇНА! Вільна і волелюбна держава у центрі Європи зі своєю власною історією, самобутньою культурою і чарівною, світанковою, милозвучною мовою.

 Учасниками конкурсу стали наші вихованці з дошкільних груп. А розпочали  конкурсну програму вихованці  групи «Екотопік» Глєб Снопков і Глорія Коваль.




Ми, українці, народ давній і працелюбний, добрий і щедрий, відважний і співучий! Тому продовженням свята стала  пісня Н. Май «Червона калина», яка прозвучала у виконанні Ксюши Коробової, Міланії Кузьменко і Аріни Красильнікової.






А наймолодші учасники нашого конкурсу Уляна Воронкова, Юля Буховець, Аліса Добряк, Катя Міхова і Мілана Мариненко вразили всіх присутніх своєю неповторністю і чарівністю.






Жодне свято не обходиться без народних ігор. Тому веселі козачата із старших груп «Екотопік» і «Ягідка» із задоволенням пограли у веселу гру «Їде Козак бережком»




А свої заслужені нагороди отримали дівчатка групи «Ягідка»: Соня Овєчко, Саша Пашкова, Соня Масалига, Саша Симоненко, Аріна Мірошніченко і Аріна Шевченко  за щирість і старанність виконання пісень та віршів.




Більш за всіх вразила своїм виконанням вірша наймолодша учасниця конкурсу Юля Яценко. Всім присутнім запам’ятався жартівливий віршик про черепаху.




Про любов до своєї неосяжної землі, до рідної батьківщини розказав вихованець групи «Краплинка-веселинка» Саша Післіца.






А дівчатка з групи «Веселка» порадували глядачів виконанням гарної пісні Н. Вересокіної «Осінь-чарівниця»





Разом з вихователем групи «Невгамовні»  Дубягою Ю.О. діти в ігровій формі із задоволенням складали вірші про рідну мову. Гра вийшла цікавою і творчою.





А завершенням творчого конкурсу став яскравий виступ дітей з групи «Ромашка» - Сашка Лимаря, Дмитра Надтоку, Злати Малімон, Каті Походун, Насті Сосни і Микити Кривоноса.




Наш конкурс показав, що всі - і діти, і дорослі шанують рідне слово і прославляють  рідну мову. Всі конкурсанти отримали  заслужені нагороди від членів журі, а глядачі іще раз привітали учасників бурхливими оплесками.






  Дослідження свідчать, що останнім часом значно збільшилася кількість дітей дошкільного віку з підвищеною тривожністю. Однією з основних пр...