понеділок, 3 квітня 2017 р.

Міжнародний день театру


Міжнародний день театру – це свято митців сцени й мільйонів глядачів, усіх, хто любить це дивовижне мистецтво, яке вабить і зачаровує, хвилює і примушує сміятись й плакати.
Дошкільникам надзвичайно подобається грати, зокрема і у театр.  Прищеплювати любов до театрального мистецтва допомагають ігри-драматизації, та різні види театру: театр іграшок,пальчиковий, ляльковий, настільний, ложковий   та ін. Завдяки участі у виставах, діти пізнають світ не лише розумом, а й серцем.
Так, до Міжнародного дня театру у нас в садочку був проведений тиждень театру. Педагоги мали слушну нагоду занурити дітей у його чарівний світ.
Найменшим   нашим  вихованцям  дуже  до  вподоби пальчиковий та настільний театр на основі українських народних казок.
Дітям середнього  і старшого дошкільного віку цікавими є  ігри-драматизації, вони залюбки відтворювали сюжети казок, оповідань, гарно і добре запам’ятовували та яскраво виконували ролі.
Завдяки участі в драматизаціях розкривається духовний і творчий потенціал дитини, діти стають більш розкутими, вчаться розрізняти та усвідомлювати власні емоції, емоційний стан інших людей, засвоюють моральні й етичні норми, долають власні недоліки. Крім цього, діти закріпили правила поведінки в театрі.
Тиждень театру вийшов яскравим та творчим.












  Дослідження свідчать, що останнім часом значно збільшилася кількість дітей дошкільного віку з підвищеною тривожністю. Однією з основних пр...