понеділок, 3 квітня 2017 р.

Місячник боротьби з туберкульозом



Традиційним в ДНЗ № «Пізнайко» стало проведення місячника боротьби з туберкульозом, метою якого стало:
-           розширення знань дітей, їх батьків та працівників закладу  про небезпеку і тяжкі наслідки зараження туберкульозом, про засоби профілактики щодо цієї хвороби;
-           Вироблення у дітей свідомого ставлення до життя, усвідомлення пріоритету здоров'я;
-           формування у дітей валеологічного світогляду і мотивації до здорового способу життя.
Педагоги закладу заздалегідь та ретельно до нього готуються, розробляють план заходів, використовуючи різні форми роботи з дітьми та їх батьками.
Це   і   заняття   з:  валеокорекції,   розвитку   мовлення,   безпеки життєдіяльності, фізкультури, ознайомлення з навколишнім світом, образотворчого мистецтва, проектна діяльність, бесіди, дидактичні ігри, читання творів, інсценування, рухливі ігри, цікаві прогулянки, перегляд пізнавальних фільмів, презентацій, моделювання ситуацій, оздоровчі маршрути, та ін.. 








У березні для батьків був проведений день відчинених дверей «Наше здоров’я у наших руках», присвячений пропагуванню здоровому способу життя.
Для батьків були підібрані та підготовлені консультації, ширми, санбюлетні, інформаційні листи, ілюстративний матеріал «Захистимося від туберкульозу», пам’ятки.



Було проведено анкетування педагогів і батьків, та оформлено виставку  стіннівок «Ми проти туберкульозу».



Запорукою успішної роботи дошкільного закладу з реалізації завдань стало те, що і медичні працівники, і педагоги перебувають у постійному пошуку нових  ефективних форм ідей і форм, що забезпечують здоров’я дітей.

              

  Дослідження свідчать, що останнім часом значно збільшилася кількість дітей дошкільного віку з підвищеною тривожністю. Однією з основних пр...