середа, 21 квітня 2021 р.

 Тиждень Психології

НАШІ РЕСУРСИ

      Бути в ресурсі - це такий стан, коли задоволені базові потреби і є енергія на досягнення цілей. Це наповненість, легкість, енергійність, гармонія. Якщо ресурсу вистачає, ви готові згорнути гори: дихати на повні груди, отримувати задоволення від життя, ставити цілі і йти до них, дарувати свою любов і відчувати себе щасливими.


       В рамках Тижня Психології практичний психолог закладу Позняк Т.А провела для педагогічних працівників практичне заняття з елементами тренінгу "Наші ресурси". 

       Педагоги опанували складові ресурсного стану, провели індивідуальне дослідження наскільки вони  сповнені енергією чи, навпаки, потребують «живлення»; зрозуміли, шо впевненість, творчість, повага та любов до себе - це ресурс; удосконалили навички спілкування без слів; усвідомили, що можливості приходять в різних формах з моря життя, а ми повинні прийняти їх на символічний борт нашого корабля майбутнього і разом з ними йти попутним вітром в порт нашої мрії.

   На прикладі колег переконалися, що знаходити ресурси легко, 

а бути в ресурсному стані - наче мати крила.


Складові ресурсного стану


Час - як ресурс. Експрес-тест на втому


Самооцінка - як ресурс. Вправа «Долоньки»


Спілкування - як ресурс. Вправа «Подарунок»



Мрії та планування - як ресурс

Вправа «Човник Майбутнього на хвилях Можливостей»


Творчість - як ресурс



    

  Дослідження свідчать, що останнім часом значно збільшилася кількість дітей дошкільного віку з підвищеною тривожністю. Однією з основних пр...