пʼятниця, 5 лютого 2021 р.

 

Дошкільнятам – освіта для сталого розвитку     

Навчальною потребою ХХІ століття стає формування такого способу життя, який був би основою довготривалого ощадливого гармонійного розвитку людства. Один із способів довести цю думку до людей – допомогти нашим дітям зрозуміти, що природні ресурси необхідно використовувати заощадливо.

Тому ми, в роботу з дітьми впроваджуємо курс «Освіта для сталого розвитку». Реалізація курсу передбачає різні форми організації взаємодії дітей, однією з яких є тематичне заняття.

Мета заняття полягає в допомозі дітям  усвідомити певну інформацію і зразки поведінки, їх цінність та викликати бажання вчиняти саме так у повсякденному житті.

Одне з таких занять було проведено в середній групі «Сороконіжка». Педагог (Товаровська Д.А.) створював ігрові  ситуації, які вимагали від дітей застосування набутого досвіду виконання дій.

Діяльність вихователя на заняттях з курсу має свої особливості, що полягають у продуктивній співпраці з дітьми й організації їхньої взаємодії одне з одним.     

 






 

  Дослідження свідчать, що останнім часом значно збільшилася кількість дітей дошкільного віку з підвищеною тривожністю. Однією з основних пр...