четвер, 18 січня 2018 р.

Святкуємо Різдво всім людям на добро



Прийшов новий рік, а разом з ним і безліч зимових свят, серед яких яскраво вирізняються такі свята, як свято Новий рік та Різдво Христове.
Новий рік завжди пов’язується з мріями про краще майбутнє. Ці мрії та бажання відображені у народних календарних обрядових величальних піснях. Без колядок, які співають на Різдво, і щедрівок, які співають на Щедрий вечір, важко собі уявити увесь цикл українських новорічно-різдвяних свят. Ці народні традиції тягнуться з давніх часів. Колядки та щедрівки символізують добробут, багатство, здоров’я, прибуток у родину.
Готуючись до свята діти разом з педагогами на заняттях з художньої праці виготовляли прикраси, на музичних заняттях та у повсякденні вчили колядки, щедрівки та величальні пісні. Окрасою святкувань став виступ вихованців середніх груп разом з педагогами закладу, які підготували святкову виставу «Чарівне Різдво». Це було неповторне, вражаюче і захоплююче дійство. По закінченню всі діти отримали смачні гостинці - горішки, печиво, цукерки.
Така робота дає можливість познайомити вихованців з традиціями святкування Нового року та Різдва Христового в Україні, сприяє формуванню творчої особистості, вихованню інтересу і любові до історичної спадщини та народних традицій.
















Ми можемо з радістю розповісти і про те, що наші діти дарують людям радість колядуванням і за межами дитячого закладу. Так діти на Святки їздили у Бердянську Державну податкову інспекцію, де малята колядували всім працівникам. Присутні на цій зустрічі не могли втримати свої посмішки та бурними оплесками вітали маленьких «акторів». А в нагороду за старання маленькі колядники отримали безліч подарунків та солодощів.
Також наші вихованці з щедрівками завітали до приймальній депутатів міської ради: Безверхового В.П., Северіної Г.С. та до офісу ТРК-ЮГ там дітей зустріли дуже тепло й радо. І тут діти не залишилися без подарунків!
У цьому році вихованці нашого дитячого закладу провели Святки дуже активно, а найголовніше плідно.
Дарувати гарний настрій, посмішки, задоволення, відчуття свята багатьом людям – що може бути краще?
Робити добрі справи, проявляти милосердя, турботу до кожного – ось що найголовніше у вихованні дітей змалку.

























  Дослідження свідчать, що останнім часом значно збільшилася кількість дітей дошкільного віку з підвищеною тривожністю. Однією з основних пр...