четвер, 16 березня 2017 р.

Впровадження міжнародного проекту «Консультування з ВІЛ/СНІДу та підтримка інституцій» у дошкільних навчальних закладах Запорізької області



Згідно  Меморанду про взаєморозуміння та співпрацю з Проектом Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ «Консультування з ВІЛ/СНІДу та підтримка інституцій», підписаного 04.02.2016 року між Департаментом освіти і науки облдержадміністрації та бюро Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ в Україні, з метою впровадження у дошкільних навчальних закладах Запорізької області сучасних програм превентивної освіти, з 27.02. – 01.03.2017 в місті Дніпро відбувся тренінг для педагогів дошкільних навчальних закладів Запорізької області з теми «Профілактика ВІЛ на робочому місці», який був спрямований на підвищення рівня обізнаності з ВІЛ/СНІД та формування толерантного ставлення до людей, яких торкнулася проблема ВІЛ/СНІДу.
Учасником тренінгу була вихователь-методист ДНЗ №37 Назарук Л.М.
 На тренінгу були розглянуті такі питання:

1.    Історія та сучасність епідемії ВІЛ-інфекції в Україні та світі.
2.    Шляхи передачі й принцип дії вірусу на організм та методи профілактики ВІЛ-інфікування.
3.    Особиста профілактика.
4.    Толерантне ставлення, толерантна лексика.
5.    Права людини і ВІЛ/СНІД.

По закінченню тренінгу учасник нашого закладу отримав сертифікат про навчання (за даною темою).





А 13 березня вихователем-методистом ДНЗ №37 Назарук Л.М. було проведено інформаційний семінар на тему «Що має знати кожен про ВІЛ».
Учасники обговорили поняття ВІЛ-інфекція, СНІД, шляхи передачі ВІЛ  і методи профілактики ВІЛ-інфікування, та відповіли на питання анкети за даної теми.





  Дослідження свідчать, що останнім часом значно збільшилася кількість дітей дошкільного віку з підвищеною тривожністю. Однією з основних пр...