пʼятниця, 17 лютого 2017 р.

«Стрітення»



Зима з Літом зустрічаються.
Зима з Літом сперечаються,
Кому йти, кому вертатися,
Кожен хоче з них зостатися.

«Якщо хочеш пізнати націю – вивчай ії свята» - цього мудрого народного повчання  дотримуються  педагоги дошкільного навчального закладу «Пізнайко». Цікаве пізнавальне  і  святкове дійство  «Стрітення»  пройшло у садочку для дітей старшого дошкільного віку. Веселі ігри і змагання, смачне пригощання у вигляді жайворонків було до вподоби всім учасникам. Не обійшлося на святі і без чарівних гостей - квітучої та дзвінкоголосої Весни (Решетнік М.В.) та поважної пані Зими (Луньової Г.А.). Адже це свято зустрічі, під час якої вони змагаються, хто ж переможе - Зима чи Весна. Із цього двобою Весна вийшла переможницею, звичайно ж завдяки підтримці наших вихованців.
Разом з Ведмедиком та Синичкою діти зустрічали ясне Сонечко, щоб воно світило, зігрівало, звеселяло нас і нашу землю.

Цікавим сюрпризним моментом на святі було запалювання свічки-громовиці, яка є символом Стрітення.
На байдужими до народних звичаїв виявились всі працівники закладу на чолі з завідуючим Т. М. Рємєтою. У цей день вони випікали жайворонків- первісників весни, вклавши душу і тепло своїх сердець у ці вироби.
Саме із такою випічкою до нас в садок прийшла Весна і пригостила всіх малят.
Святу раділи усі глядачі та учасники. Воно подарувало гарний настій, задоволення діткам і фотографії на згадку.
















  Дослідження свідчать, що останнім часом значно збільшилася кількість дітей дошкільного віку з підвищеною тривожністю. Однією з основних пр...